Archiwa Bene Gesserit - strona główna Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Wrzesień 05, 2010, 01:18:07 am
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja

+  Forum dyskusyjne Archiwów Bene Gesserit
|-+  Kroniki Diuny
| |-+  Autorzy: Frank Herbert, Brian Herbert i Kevin J. Anderson
| | |-+  Frank Herbert
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Frank Herbert  (Przeczytany 3869 razy)
Dariusz I Dracul
Full Member

Zobacz profil WWW
Frank Herbert
« : Październik 12, 2006, 08:54:47 pm »

Może nie na temat to co pisze, bo to w końcu strona o Diunie, ale co mi tam, Herbert nie tylko Diunę napisał.
Czy ktokolwiek cokolwiek słyszał że ktoś, gdzieś, w tym naszym pięknym kraju gdzie się książek nie czyta, ma zamiar wydać jakieś inne powieści Herberta? bo na Czerwia, on nie tylko Diunę napisał!!
Mam wszystkie (czyli niewiele) jego książęk, które wydane zostały w Polsce, a czekam aż wreszcie ktoś wyda cały cykl z którego pochodzi Efekt Łazarza, i Epizod z Jezusem, polecam, bo są dobre te powieści.
Wszyscy drukują milion różnych wydań czy to Władcy Pierścieni, czy jakiś tam Kod Leonarda, czy 1000 dowcipów o jakimś Norrisie, więc może ktoś słyszała że jakieś normalne wydawnictwo ma zamair sie zabrać za coś czego jeszcze u nas nie ma. Założe się ze moje prawnuki się nie doczekają, cóż trza iśc sie języków uczyć.

"Wszystkie rządy musza borykać się z powracającym problemem: władza zawsze przyciąga osobowości patologiczne. To nie sama władza deprawuje, lecz stanowi magnes dla podatnych na deprawację. Tacy ludzie mają skłonności do upajania się przemocą. Szybko staje się ona ich nałogiem"
Slavo (Admin)
Administrator
Full Member

Odp: Frank Herbert
« Odpowiedz #1 : Październik 12, 2006, 10:15:28 pm »

Może nie na temat to co pisze, bo to w końcu strona o Diunie, ale co mi tam, Herbert nie tylko Diunę napisał.

Przeniosłem ten wątek tutaj, ponieważ to miejsce będzie dla niego właściwsze.

Czy ktokolwiek cokolwiek słyszał że ktoś, gdzieś, w tym naszym pięknym kraju gdzie się książek nie czyta, ma zamiar wydać jakieś inne powieści Herberta? bo na Czerwia, on nie tylko Diunę napisał!!

Na razie nic na ten temat nie słychać, ale jeśli nowa edycja Rebisu okaże się sukcesem, zapewne jakieś wydawnictwa coś wydadzą (jeśli nie nowości na polskim rynku, to przynajmniej wznowienia znanych już książek).

Mam wszystkie (czyli niewiele) jego książęk, które wydane zostały w Polsce, a czekam aż wreszcie ktoś wyda cały cykl z którego pochodzi Efekt Łazarza, i Epizod z Jezusem, polecam, bo są dobre te powieści.

Może ktoś pokusi się o wznowienie tych tomów i w końcu zakończy serię...

Wszyscy drukują milion różnych wydań czy to Władcy Pierścieni, czy jakiś tam Kod Leonarda, czy 1000 dowcipów o jakimś Norrisie, więc może ktoś słyszała że jakieś normalne wydawnictwo ma zamair sie zabrać za coś czego jeszcze u nas nie ma. Założe się ze moje prawnuki się nie doczekają, cóż trza iśc sie języków uczyć.

Wydawnictwa drukują to, co im się opłaca, a chyba niestety nie wszystkim wyszło na dobre wydanie pozycji, które ukazały sie w minionych latach (bo zapewne od dawna na rynku byłby zapowiadany "Czynnik wniebowstąpienia"...). Szkoda... Ale miejmy nadzieję, że czekają nas lepsze lata.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2006, 10:17:50 pm wysłane przez Slavo (Admin) » Zapisane
Afekt
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2006, 11:39:28 am »

Niestety tylko z jedną spotkałem się z inną książką Franka Herberta oprócz cyklu Diuna. Taka cieniutka a opowiadająca o próbie skomunikowania się z pewnym "arbuzowatym" (jeśli dobzre pamiętam) kosmicie, który zamiast wydawać dźwięki przekazywał emocje (jeśli dobrze pamiętam) na pewnej plaży. To było bodajże śledztwo policyjne.
Książka chodź krótka to jednak dobra z intrygującyą "wziamnką" na temat słońc we wszechświecie.
Książka nosi tytuł "Gwiazda Chłosty", lecz nie jestem pewien.

Ci, którzy chcieliby powtórzyć przeszłość, muszą kontrolować nauczanie historii.
Kwisatz
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Grudzień 25, 2006, 06:21:53 pm »

Masz racje - Gwiazda Chlosty. 2 czesc to Dosadi Experiment. Polecam kazda. Ogolnie jest jeszcze pare opowiadan w tym universum, ale nie sadze by ktos mial do nich dostep.

Jesli ktos chcialby sie zas zapoznac z trescia kontynuacji to zapraszam na priv.
Dariusz I Dracul
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Styczeń 04, 2007, 03:19:48 pm »

polecam Twórcy Bogów, świetna powieść, i wydana w Polsce, no i Efekt Łazarza i Epizod z Jezusem, na allegro sie czasami pojawiają, i to niemal za darmo.
Wiem Slavo że sie drukuje  to co się opłaca, na tym polega kapitalizm, ale zauważ ze u nas prawie sie nie drukuje nic nowego, tylko same znane tutuły, to skąd wiadomo ze sie komuś opłaci lub nie? owszem że w latach 90 nie wyszli na tym, czy na tamtym zbyt dobrze, ale dziś społeczeństwo jest trochę bogatsze. Niestety wiem że u nas statystyczny Polak czyta jedną książkę w roku, na Szej-huluda, prawie 38 mln ludzi w kraju i nikt prawie nie czyta.
A co do naszych wydawnictw, do żadne nie jest na tyle odważne żeby coś nowego wypuścić,
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2007, 10:33:12 am wysłane przez Darek_Dracul » Zapisane

"Wszystkie rządy musza borykać się z powracającym problemem: władza zawsze przyciąga osobowości patologiczne. To nie sama władza deprawuje, lecz stanowi magnes dla podatnych na deprawację. Tacy ludzie mają skłonności do upajania się przemocą. Szybko staje się ona ich nałogiem"
Dariusz I Dracul
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 02, 2010, 12:28:49 pm »

Dawno tu nikt nie pisał.

Na razie nic na ten temat nie słychać, ale jeśli nowa edycja Rebisu okaże się sukcesem, zapewne jakieś wydawnictwa coś wydadzą (jeśli nie nowości na polskim rynku, to przynajmniej wznowienia znanych już książek).

nowa edycja Rebisu chyba okazała się sukcesem czy w takim razie, coś więcej Franka zostanie wydane? głównie chodzi mi o serię gdzie był Efekt Łazarza.

Kwisatz
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 23, 2010, 05:19:29 pm »

Lobbujemy za tym Mrugnięcie Ale czas pokaże. Na razie dobrze zapowiada się zdanie w ich zapowiedzi na stronie Rebisu, że mają plany związane z Diunami na 2011, czyli powoli doganiamy Czechów, którzy własnie wydali Winds of Dune Mrugnięcie
Orochimaru
Jr. Member
**

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 27, 2010, 11:39:21 am »

Prawdę powiedziawszy chyba też bym wolał coś Franka Herberta niż tą nową tetralogię
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!