Archiwa Bene Gesserit - strona główna Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Wrzesień 05, 2010, 01:19:58 am
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja

+  Forum dyskusyjne Archiwów Bene Gesserit
|-+  Kroniki Diuny
| |-+  Droga na Diunę, Diuna 7 i Paul z Diuny
| | |-+  Hunters of Dune / Łowcy z Diuny
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Hunters of Dune / Łowcy z Diuny  (Przeczytany 5813 razy)
arekgac
Newbie
*

Odp: Hunters of Dune / Łowcy z Diuny
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 02, 2010, 04:51:01 pm »

Wtrace kilka swoich slow. Zdecydowanie Łowcy sa lepsza (dla mnie przynajmniej) ksiazka niz Legendy. Byc moze dlatego, ze znam tych pohaterow, ich przeszlosc. Legendy byly calkowita nowoscia i strasznie draznily. Mimo ze denerwuja mnie ciagle przypomnienia jak bylo pisane wyzej to musze przyznac, ze troche odswiezaja pamiec a pewnie Ci co zaczynaja od Lowcow beda chcieli wiedziec co bylo wczesniej i biznes bedzie sie krecil

Co do potrzeby posiadania Kwizatcha przez Omniusa wydaje mi sie ze przez te tysiaclecia po swojej porazce rozwinal moze swoj maszynowy "mistycyzm" i nie jest do konca logicznie myslaca maszyna... choc w legendach byl kretyne Mrugnięcie
Kwisatz
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 02, 2010, 05:06:51 pm »

Bardzo dobrze powiedziane - poszukiwanie głębi - u Franka. A jeśli ktoś chce się znów zanurzyć w Duniverse - dynamic Duo - BH & KJA Mrugnięcie Należy po prostu traktować ich książki jako fan fiction i nie brać ich za kanon - taka swego rodzaju alternatywna rzeczywistość (jak w ostatnim Star Treku), wtedy wszystko (prawie) gra.
arekgac
Newbie
*

« Odpowiedz #32 : Czerwiec 08, 2010, 11:30:45 am »

Przeczytalem Łowców w jakieś 2 tygodnie. Nad Legendami Diuny meczylem sie chyba ponad rok czasu. To o czyms swiadczy. Byc moze nad Lowcami rzeczywiscie unosi sie duch geniuszu Herberta. Co prawda do oryginalu daleko ale zdecydowanie blizej niz Legendom czy Preludium.

W sumie niepodobaja mi sie watki poboczne postacie drugoplanowe pisane przez duet. Czy to Uxtal, czy duet z Kapitularza. Ksiazka nic by nie stracila gdyby ich nie bylo, a jedynie powiekszaja ksiazke i pewnie w zamierzeniu autorow ubogacaja swiat.

Troche rozczarowala mnie para staruszkow. Kiedys gdzies czytalem ze byc moze sa to Tancerze Oblicza ktorzy zaabsorbowali tyle osobowosci, ze siegneli ku boskosci Mrugnięcie no a to tak bawia sie....
Strony: 1 2 [3] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!