Archiwa Bene Gesserit - strona główna Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Wrzesień 05, 2010, 01:32:40 am
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja

+  Forum dyskusyjne Archiwów Bene Gesserit
|-+  Kroniki Diuny i inne media
| |-+  Kroniki Diuny i gry
| | |-+  Emperor
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Emperor  (Przeczytany 2970 razy)
Kahinat
Właścicielka wzmacniaczy bólu
Global Moderator
Jr. Member

Emperor
« : Lipiec 28, 2007, 05:44:09 pm »

Ponieważ Fed2k trochę pod względem emperorowym i kampaniowym padło troszeczkę (ekhm...), z braku partnerów do rozmów, zapraszam Was do szczegółowej i - jak pytania na konwent - podchwytliwej dyskusji o grze Emperor: Battle for Dune. Z chęcią poznam Wasze ulubione rody, jednostki, strategie, filmy i inne pasandułki.

I proszę bardzo nie szlachtować zbyt wielkiej ilości Harkonnenów. Chichot

Pain is an easy way to ensure obediance.
Dariusz I Dracul
Full Member

Zobacz profil WWW
Odp: Emperor
« Odpowiedz #1 : Lipiec 28, 2007, 06:01:25 pm »

Zadziwie Cię, ale moim ulubionym Rodem z gry są ... Harkonneni  Uśmiech bo mają najciekawsze narzędzia zadawania Śmierci, Ordosów wogóle nie lubię, a Atrydzi są tacy sobie.

Jestem miłośnikiem gier strategicznych, ale spod znaku Civilization, Europa Universalis czy serii Total War, a RTSy raczej nie są za "inteligentne", strategia polega zawsze na tym samym, obwaruj bazę i morduj jednostki wroga, które bez sensu podchodzą pod lufy, buduj armię, a potem stosując "ruską taktykę" masakrujemy przeciwnika.

Co do ulubionej jednostki to musiałbym sobie grę przypomnieć, bo już wiele wody w Odrze upłynęło odkąd w to grałem.

"Wszystkie rządy musza borykać się z powracającym problemem: władza zawsze przyciąga osobowości patologiczne. To nie sama władza deprawuje, lecz stanowi magnes dla podatnych na deprawację. Tacy ludzie mają skłonności do upajania się przemocą. Szybko staje się ona ich nałogiem"
Kahinat
Właścicielka wzmacniaczy bólu
Global Moderator
Jr. Member

« Odpowiedz #2 : Lipiec 28, 2007, 06:08:01 pm »

Ja raczej nie zadziwię. Mrugnięcie Harkonneni. I to nie tylko ze względu na Flame Tanki, które kocham, ale świetne filmy, z moim ulubionym po Feydzie Harkonnenem - Gunsengiem. Ileż to razy wpatrywałam się z upojeniem na twarzy jak mój pupilek torturuje swojego niewydarzonego, ale z pewnością dożywionego brata.

Co do Atrydów - są po prostu najłatwiejsi do przejścia w Kampanii, a w grze online często moim Harkosom tak blokowali drogę, że nie ma przebacz...Z Ordosami jest ten problem, że...nie da się ich chyba lubić. Buzia na kłódkę

Pain is an easy way to ensure obediance.
Ditrich_pl
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 27, 2008, 10:22:08 pm »

Osobiście lubię grać Ordosami. Są wypoziomowani jeśli chodzi o frakcję. Mają cechi kilku rodów. Zaawansowani tech jak Ix, bezwzględni jak Harokeni ,posiadają ,,wierną" armię jak Atrydzi i kożystają z zakazanych technologii jak Teleilax. Mają ,również bardzo udane jednostki jak czołgi laserowe.(tarcza i ogromna szybkość). Nie pogardzę też Atrydami i ich Minotaurosami.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!