Archiwa Bene Gesserit - strona główna Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Wrzesień 05, 2010, 12:42:34 am
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja

+  Forum dyskusyjne Archiwów Bene Gesserit
|-+  Dyskusje ogólne
| |-+  Archiwa Bene Gesserit
| | |-+  Zmiana układu kategorii i działów forum
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zmiana układu kategorii i działów forum  (Przeczytany 8088 razy)
Slavo (Admin)
Administrator
Full Member

Zmiana układu kategorii i działów forum
« : Grudzień 11, 2005, 02:32:55 am »

Reagując na postulaty i propozycje użytkowników (Benerit!!!!  Uśmiech ) zmieniłem układ kategorii i działów forum. Mam nadzieję, że teraz forum będzie przejrzystsze. Jeśli nie - proszę o info w niniejszym wątku.
benerit
Newbie
*

Zobacz profil WWW
Odp: Zmiana układu kategorii i działów forum
« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2005, 02:02:02 pm »

Duzo lepiej Uśmiech naprawde dobry podział. Tak trzymać Uśmiech

Tylko drobna uwaga:

Razi w opisach forum "dyskusje na temat wszystkiego..."
Po pierwsze powtórzenia
Po drugie nie pisać o oczywistych rzeczach. To tak jakby napisać "to forum jest po to abyście mogli pisać o..."
Wiadomo, że są dyskusje, wiadomo ze na temat i ze na "wszystko" w temacie o którym jest mowa dalej.

Może po prostu usunąć te początki i dać opis.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2005, 03:44:47 pm wysłane przez benerit » Zapisane
Afekt
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Grudzień 12, 2005, 03:04:21 pm »

Mam małą prośbę by, po napisaniu posta było przekierowanie do tego tematu a nie tak jak teraz wyjście "do góry" do działu.
No i może mile widzianą byłaby opcja "posty nieprzeczytane od ostatniej wizyty"?
Oczywiście, jeśli cokolwiek z tego jest możliwe.

Ci, którzy chcieliby powtórzyć przeszłość, muszą kontrolować nauczanie historii.
Slavo (Admin)
Administrator
Full Member

« Odpowiedz #3 : Grudzień 12, 2005, 04:11:04 pm »

Spróbuję coś zrobić z tym przekierowaniem, ale nie obiecuję na 100%, bo nie wiem, czy to jest możliwe bez ingerencji w kod php. A jeśli chodzi o posty nieprzeczytane od ostatniej wizyty, są na to dwa sposby:

1. Zaloguj się w Archiwach Bene Gesserit i użyj opcji "Ostatnie wiadomości" lub "Wątki z nowymi odp." w menu, które sie pojawi pod Twoim nickiem i/lub zdjęciem.

2. Po zalogowaniu nowe wątki/odpowiedzi w danym dziale będziesz widział "na dzień dobry" oznaczone czerwonym kolorem, po wejściu do działu - oznaczone niewielkim napisem"NOWE" przy tytule wątku.
Afekt
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2005, 11:29:54 am »

Dziękuję, a co do "nieprzeczytanych postów" się zastosuję.
Wybacz, że gnębię Baronie, ale czy silnik tgo forum umożliwia w kanałach informacyjnych zastosowanie polskiej czcionki? Sprawdzałem u siebie (Opera 8.5) i w żadnym kanale nie widzę "ł". Ot taka tylko mała kosmetyczna zmiana, poza tym nadal nie mam zastrzeżeń co do forum, postać jego mi odpowiada a silnik wciąż urzeka (miła to odmiana od phb by Przemo).

Ci, którzy chcieliby powtórzyć przeszłość, muszą kontrolować nauczanie historii.
Ogre2000
Newbie
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Styczeń 10, 2006, 09:50:22 am »

Czy różnych działów nie jest za dużo?
Jest nas jeszcze mało i w/g mnie jest to rozdrobnione.
Może listę z Mediami przerobić tylko na Filmy oraz Gry.
W niektórych działach jest mowa o "Kronikach Diuny" - brzmi to dwuznacznie, bo w końcu nie wiadomo na początku, czy chodzi o powieść napisaną przez Herberta, czy nazwę działu na liście.
Myślę, że im bardziej rozdrobniona jest lista, tym mniej uzytkowników czyta pozostałe wątki, bo nie chce im się klikać, a gdyby więcej rzeczy było razem to niejako "przy okazji" czytało by się też te mniej popularne, i może okazałoby się, że wielce interesujące w swej treści.
Ot... to takie moje luźne rozważania Mrugnięcie
Pozdrawiam

===================
Strach zabija duszę.
===================
Afekt
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Styczeń 17, 2006, 09:52:48 pm »

Ja też odczuwam pewny "rozmach" odnośnie tematów/działów, ale wierzę że jest to po prostu spojrzenie przyszłościowe, że tak to nazwę "z rozmachem". Cały czas czekam na nowych użytkowników, którzy to rozruszają forum. Adres istnieje już w sumie od dawna, przekierowanie ze starego adresu jest, pozycjonowanie zrobione. Pozostaje tylko czekać na ruch, byle by nie zdarzali się użytkownicy "jednokrotnego logowania". I tu pojawia się moje pytanie do Barona, po jakim czasie nieużytkowania przewidujesz maila przypominającego i następujące po nim usuwanie nieużywanego konta?

Slavo (Admin)
Administrator
Full Member

« Odpowiedz #7 : Styczeń 18, 2006, 11:35:29 am »

Na razie - ze względy na niewielki ruch i małą liczbę użytkowników - jeszcze się nad tym nie zastanawiałem... Póki co nikomu nie będę wysyłać maili przypominających ani kasować kont. Chyba że nagle namnoży się nam użytkowników forum i będzie trzeba zaprowadzić jakieś porządki...  Uśmiech

Co do "rozmachu" działów - tak właśnie pomyślałem: na "dzień dobry" ustalić w miarę spójny (i obejmujący całą tematykę "diunową" i "okołodiunową") układ działów, żeby potem nie dodawać co chwilę nowych, przesuwać wątki itp., powodując zagubienie mniej "oblatanych" w Internecie fanów Diuny.

Póki w Polsce nie ukażą się nowe książki, to forum zapewne nie będzie tak "ruchliwe", jak by było np. o tematyce Harrego Pottera, ale mam nadzieję, że Wydawnictwo Zysk i S-ka wkrótce nas pozytywnie zaskoczy, więc i chętnych do dyskusji przybędzie...
Morgoth1980
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Styczeń 24, 2008, 03:05:00 pm »

Póki w Polsce nie ukażą się nowe książki, to forum zapewne nie będzie tak "ruchliwe", jak by było np. o tematyce Harrego Pottera, ale mam nadzieję, że Wydawnictwo Zysk i S-ka wkrótce nas pozytywnie zaskoczy, więc i chętnych do dyskusji przybędzie...

O co chodzi z tym Zyskiem i S-ką? Czym ma nas zaskakiwać?
Dariusz I Dracul
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Styczeń 24, 2008, 03:28:09 pm »

O co chodzi z tym Zyskiem i S-ką? Czym ma nas zaskakiwać?

spójrz lepiej na datę tego posta, jest sprzed 2 lat, wtedy miał nas zaskoczyć wydaniem całego cyklu, i to dobrym wydaniem, ale lata minęły i się za to wziął Rebis, i to robiąc świetne wydanie

"Wszystkie rządy musza borykać się z powracającym problemem: władza zawsze przyciąga osobowości patologiczne. To nie sama władza deprawuje, lecz stanowi magnes dla podatnych na deprawację. Tacy ludzie mają skłonności do upajania się przemocą. Szybko staje się ona ich nałogiem"
Morgoth1980
Newbie
*

« Odpowiedz #10 : Styczeń 28, 2008, 11:38:45 pm »

Faktycznie, nie doczytałem roku  Duży uśmiech
kefaa7
Newbie
*

« Odpowiedz #11 : Lipiec 05, 2009, 09:22:33 pm »

Witam wszystkich. Rozważałem rozpoczęcie nowego wątku ale myślę, że jeśli zajdzie taka potrzeba to można mój post przerzucić.
Piszę w sprawie kolorystyki Forum, czy w ogóle strony.
Obecna kolorystyka jest dobra lub nawet bardzo dobra ale zastanawia mnie , czy na przykład Wieści z piasków nie mogły by być w kolorach różowym i pomarańczowym jak w tekście Diuny.Oczywiście najważniejsza jest czytelność.
Pozdrawiam Piotrek.
22:22.

Przepraszam za ewentualne plagiaty. "Anarchiuszu" bądź pozdrowiony. Pozdrawiam kefaa7.
kefaa7
Newbie
*

« Odpowiedz #12 : Lipiec 07, 2009, 02:56:58 pm »

Mam jeszcze prośbę i pytanie.
Czy czas na forum jest oparty na czasie środkowo- czy wschodnioeuropejskim.
Czas u mnie 15:58 a na zegarze 02:58:12 pm. Pozdrawiam Piotrek.
Proszę o odpowiedź na oba pytania.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2009, 02:59:07 pm wysłane przez kefaa7 » Zapisane

Przepraszam za ewentualne plagiaty. "Anarchiuszu" bądź pozdrowiony. Pozdrawiam kefaa7.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!